Heb je je website af? Mooi! Maar dan ben je er nog niet. Nu moet je namelijk nog vindbaar zijn voor je klanten. Hoe je dit dan doet? Dat begint met SEO teksten schrijven. Met het schrijven van een SEO tekst verbeter je je positie in de organische zoekresultaten. Maar wat zijn SEO teksten precies en hoe schrijf je die dan? Het antwoord daarop vind je in de blog!

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn op de zoekopdracht van jouw potentiële websitebezoeker. De teksten zijn relevant én waardevol. In deze tijd zijn SEO teksten onmisbaar voor bedrijven die goed vindbaar willen zijn. Zeker gezien de concurrentie op het internet. SEO teksten zijn teksten die specifiek bedoeld zijn voor Search Engine Optimization, oftewel SEO. SEO draait, in tegenstelling tot SEA, om een websitepagina op een organische manier een zo hoog mogelijke positie te geven in de zoekresultaten. Belangrijk, want hoe hoger de pagina staat, hoe beter én sneller klanten jouw bedrijf weten te vinden.

Belangrijke factoren bij een SEO tekst

Bij SEO teksten schrijven zijn onder andere de factoren content en engagement van belang. Met de factor content wordt gedoeld op dat de inhoud van de tekst moet aansluiten bij de zoekopdracht of intentie van de gebruiker. Zo mag een tekst niet gaan over een geheel ander onderwerp dan de bezoeker in eerste instantie verwacht. Daar krijgt een bedrijf zelfs ‘strafpunten’ voor. Het klinkt misschien logisch, maar voorheen misbruikten vele bedrijven dit trucje om op een gemakkelijke manier aan SEO te doen. Een andere factor waar bij een SEO tekst rekening mee moet worden gehouden, is de engagement. Dit betekent dat de webpagina relevant moet zijn ten opzichte van de intentie van de gebruiker. Bedrijven die hier goed weten op in te spelen, worden beloond. Hoe langer de gebruikers op de webpagina verblijven, des te hoger komt de webpagina in de organische zoekresultaten. 

Resultaten SEO teksten

Zoekwoordenanalyse

Eén van de methoden om in te spelen op de factor ‘engagement’, is de zoekwoordenanalyse. Aan de hand van deze analyse wordt duidelijk op welke termen de doelgroep zoekt met betrekking tot jouw product of dienst. Op basis hiervan kunnen gerichte landingsgpagina’s met SEO teksten worden gemaakt die de doelgroep interessant vindt. Zo wordt meer bezoek gegeneerd in de ‘longtail’; dit zijn bezoekers die zoeken op specifieke en lange zoekopdrachten. Bovendien geeft deze analyse, wanneer het goed wordt uitgevoerd, inzicht in de concurrentie.

SEO teksten laten schrijven

Een SEO tekst die relevant is voor je doelgroep én onderscheidend is van de concurrentie, levert de beste positie op in de organische zoekresultaten. In andere woorden: met SEO vergroot je op een efficiënte manier de vindbaarheid van jouw website. Toch kan het schrijven van deze teksten en het uitvoeren van een zoekwoordenanalyse behoorlijk wat tijd kosten. Iets waardoor veel bedrijven na een aantal teksten het er maar laten bij zitten. Zonde! Zo is het een mogelijkheid om het SEO teksten schrijven aan LOTSPOT over te laten. Kan je jij je focussen op je bedrijf, terwijl wij zorgen dat klanten je website weten te vinden. En nog beter: je kunt jouw SEO teksten tegenwoordig zelfs direct online op de website aanvragen!

Meer informatie over een SEO tekst?

Meer weten over hoe SEO teksten kunnen bijdragen aan je organisatiedoelstellingen? Of welke factoren nog meer van belang zijn in een SEO tekst? Neem gerust contact met ons op.

Kom in contact

Meer weten over LOTSPOT?

+31 6 13 72 72 79