Ieder bedrijf wil met haar website goed opgepikt worden door zoekmachines, zoals Google. Zoekmachines kunnen jouw website oppikken via betaalde resultaten, maar ook via organische resultaten. Wil je jouw organische vindbaarheid verhogen? Wij vertellen je in deze blog wat dat betekent en hoe je dit doet.

Wat is organische vindbaarheid?

Organische vindbaarheid is niets minder dan de gratis vindbaarheid in de zoekmachines, zoals Google. Deze resultaten staan altijd onder de betaalde resultaten (advertenties). Toch is het belangrijk om ook organisch goed vindbaar te zijn, omdat deze resultaten vaak relevanter zijn voor de bezoeker dan de betaalde resultaten (advertenties). Daarnaast hebben deze resultaten als voordeel dat je niets voor een klik hoeft te betalen.

Het beste is dat jouw bedrijf in de eerste SERP staat wanneer een bezoeker een zoekterm intypt. De SERP is de Search Engine Ranking Page, oftewel de pagina in de zoekmachine waarop jouw website wordt weergegeven. Sta je niet op de eerste pagina of sta je helemaal onderaan de eerste pagina? Dan wordt het tijd om jouw organische vindbaarheid te verhogen!

Voorbeeld SEO

Hoe kan ik mijn organische vindbaarheid verhogen?

Relevantie is hierin een heel belangrijke term. Hierbij geldt: des te relevanter jouw landingspagina, des te hoger jouw bedrijf komt in de zoekresultaten. Aan jou de taak dus om jouw landingspagina zo relevant mogelijk te maken. Maar hoe doe je dat?

Zoekwoordonderzoek

Organische vindbaarheid verhogen begint met het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek. Je kunt namelijk op sommige zoekwoorden/zoektermen wel een hoge positie hebben, maar als er weinig/niet op gezocht wordt heeft dat weinig zin. Het meest belangrijk is dus dat jouw website gevonden wordt op zoektermen die bezoekers daadwerkelijk gebruiken. Om daarachter te komen, voer je een zoekwoordonderzoek uit. LOTSPOT beschikt over de juiste tools om deze voor jou uit te voeren.

Zoekterm

Optimaliseer content op jouw landingspagina

Heb je een zoekwoord in gedachten? Dan ga je de content (tekst én afbeeldingen) op jouw landingspagina optimaliseren. Je kunt er ook voor kiezen om een hele nieuwe landingspagina te maken. Er zijn een aantal zaken waar je minimaal rekening mee moet houden om jouw content te optimaliseren:

  • Laat het zoekwoord terugkomen in de titel van je pagina, maar óók in de SEO titel
  • Laat het zoekwoord terugkomen in de meta description
  • Laat het zoekwoord terugkomen op de juiste plaatsen in de rest van jouw tekst (bodytekst)

Het schrijven van SEO teksten is een vak apart. Schrijven ligt niet iedereen, en als je toch bezig gaat met zoekmachine optimalisatie wil je wel zo hoog mogelijk in de resultaten komen te staan! Verzekerd zijn van een goede tekst? Vraag LOTSPOT dan om deze voor je te schrijven.

Beïnvloed het gedrag van jouw websitebezoeker

Daarnaast geldt dat het gedrag van jouw websitebezoeker ook invloed heeft op jouw ranking (positie in de zoekresultaten). Des te langer de bezoeker op jouw website blijft, des te beter jouw ranking. Je kunt het gedrag van jouw websitebezoeker niet bepalen, maar je kunt hem wél beïnvloeden. Hoe? Vraag het ons!

Organische vindbaarheid als doorlopend proces

We hebben nu 3 zaken genoemd die jou helpen jouw organische vindbaarheid te verhogen. Toch zijn er nog een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Vergeet daarnaast niet dat jouw organische vindbaarheid verhogen een doorlopend proces is. Waar je vandaag misschien in de top 3 staat, kan het morgen zijn dat je 5 plaatsen gezakt bent. Het is dus belangrijk om jouw positie goed in de gaten te houden en te blijven optimaliseren. Geen tijd of vind je het lastig? Wij helpen je graag!

Meer informatie over organische vindbaarheid verhogen

Wil je graag meer informatie over het verhogen van jouw organische vindbaarheid? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen je graag.


Kom in contact

Hulp bij organische vindbaarheid verhogen?

+31 6 13 72 72 79