Herken je dit? Je hebt een interessante mededeling, een artikel geschreven of een leuke bijdrage bedacht die je wilt delen op LinkedIn. Je bent enthousiast, dus je typt jouw bericht en plaatst hem direct op jouw tijdlijn. Vervolgens wacht je af op reacties, maar tot jouw verbazing bereik je slechts 100 mensen waarvan er 4 de moeite nemen om jouw bericht ‘interessant’ te vinden. Een teleurstelling volgt en je vraagt je af: “Wat doe ik fout?”  Met deze 4 tips zorg jij voor een maximaal bereik op LinkedIn!

1. Plaats de externe link niet direct in jouw bijdrage

Een externe link wel of niet direct in jouw bijdrage plaatsen is eigenlijk een keuze tussen gebruikersgemak en een groter bereik. Als je de link wel in jouw bijdrage plaatst, verschijnt er een foto waar je ook direct op kunt klikken (mits je een uitgelichte afbeelding op jouw website hebt geplaatst). Een voorbeeld daarvan zie je in de afbeelding hieronder. 

Externe link in bijdrage LinkedIn

Dit bevordert het gebruikersgemak, omdat (potentiële) connecties direct op de afbeelding kunnen klikken. Én het ziet er ook nog eens professioneel uit. Je vraagt je vast af waarom sommige mensen er dan toch voor kiezen om een externe link in een commentaar te plaatsen. 

Dit heeft te maken met het algoritme van LinkedIn. LinkedIn heeft het liefst dat mensen op LinkedIn blijven, en niet doorverwezen worden naar een externe website. Een externe link die direct in een bijdrage is geplaatst, ziet LinkedIn dus als iets negatiefs voor het platform zelf. Dit resulteert in een lager bereik van de bijdrage. Wil je een maximaal bereik op LinkedIn? Dan plaats je de externe link in een commentaar. 

Om jouw bericht nog beter te laten weergeven, kun je er ook voor kiezen om het artikel op LinkedIn zelf te plaatsen. In dat geval moet je jezelf afvragen wat jouw doelen zijn: wil je een maximaal bereik op LinkedIn of wil je meer websitebezoekers? 

2. Creëer betrokkenheid bij jouw bijdrage

Allereerst moet je ervoor zorgen dat jouw bijdrage opvalt en dat de lezers betrokken zijn bij jouw bijdrage. Daar zijn een aantal handige tips voor:

  • Gebruik een titel, zodat de lezer weet waar de bijdrage over gaat. Op LinkedIn zelf bestaat er geen mogelijkheid om titels toe te voegen. Gelukkig kun je deze makkelijk creëren via deze link.
  • Zorg dat de bijdrage uit een aantal kleine alinea’s bestaat. Hierdoor moet de lezer klikken op ‘meer weergeven’. Net zoals op Google geldt ook bij LinkedIn: hoe langer mensen de tekst lezen, hoe beter de bijdrage scoort.
  • Gebruik 3 tot 5 hashtags (waarover later in deze blog meer). 
  • Gebruik een duidelijke call-to-action. Zeker als de externe link in een commentaar staat. 

 

Betrokken bijdrage LinkedIn

In de afbeelding is te zien dat de button …meer weergeven verschijnt als de bijdrage uit meerdere korte alinea’s bestaat. Doordat de lezer langer op de bijdrage blijft hangen, creër je een maximaal bereik op LinkedIn.

3. Wek interesse bij jouw potentiële lezers

Interesse opwekken doe je door een vraag te stellen die relevant is voor lezers. Zo kun je jouw bericht beginnen met een titel zoals: “Haal jij al het maximaal bereik op LinkedIn?” Andere titels die het goed doen starten met de volgende woorden:

Zo kun je… – hier is… – dit is… – dit is waarom… – op deze foto… – dit is hoe… – dit is de persoon die…

Maximaal bereik LinkedIn

4. Maak gebruik van de juiste hashtags

Maak gebruik van hashtags. (potentiële) connecties die de hashtag volgen, krijgen dan ook een melding binnen van jouw bijdrage. Zo vergroot je dus het bereik van jouw bericht. Het is wel belangrijk niet zomaar hashtags toe te voegen. Kies hashtags die ook veel volgers hebben. Als je jouw bijdrage aan het schrijven bent en begint met de # en eerste letters, verschijnen al relevante hashtags voor jou. Dat is te zien in onderstaande afbeelding. 

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over het behalen van het maximaal bereik op LinkedIn? LOTSPOT helpt jou graag! Neem dus vooral contact met ons op. 


Kom in contact

Hulp nodig bij social media?

+31 6 13 72 72 79