Laaghangend SEO fruit klinkt een beetje gek. Maar als je hier slim gebruik van maakt, is het een goedkope en snelle manier om organisch meer bezoeken te genereren. 

Wat is laaghangend SEO-fruit?

De term laaghangend fruit kennen we allemaal wel. Dit betekent letterlijk het fruit dat laag aan de boom hangt en dus makkelijk geoogst kan worden. In veel sectoren wordt deze term als metafoor gebruikt. Hiermee worden zaken bedoelt waarmee je met relatief weinig inspanning veel resultaat kunt behalen. Zo ook wordt deze term gebruikt in SEO-land.

Laaghangend SEO-fruit zijn eigenlijk zoekwoorden waarop je al redelijk goed scoort, maar waar je net niet in de top komt te staan. Een kleine illustratie: stel dat jij op de 8ste positie komt te staan als men de zoekterm ‘blauwe broek kopen’ gebruikt. Dan noemen we deze zoekterm specifiek voor jouw bedrijf laaghangend fruit. Vaak hoef je namelijk maar relatief weinig aanpassingen te doen aan jouw landingspagina, om vervolgens in de top 3 terecht te komen.

Waarom gebruik maken van laaghangend SEO-fruit?

Er zijn een aantal redenen waarom jij slim gebruik zou moeten maken van laaghangend SEO-fruit:

Goedkoop

Zoekmachine optimalisatie van laaghangend SEO-fruit is relatief goedkoop. De landingspagina heb je tenslotte al. Het vergt slechts wat tijd om aanpassingen aan de pagina door te voeren.

Weinig tijd

Om dezelfde reden dat deze zoekmachine optimalisatie goedkoop is, kost het ook weinig tijd. Je hoeft geen nieuwe bodytekst te schrijven en uitgebreid zoekwoordonderzoek te doen. Het optimaliseren van de landingspagina volstaat al. 

!

Betere concurrentiepositie

Dit geldt eigenlijk voor alle zoekmachine optimalisatie. En het spreekt ook wel voor zichzelf: als jij jouw landingspagina optimaliseert op een zoekwoord, dan ontwikkel je ook een betere concurrentiepositie. Meer informatie over zoekmachine optimalisatie vind je in ons blog ‘Organische vindbaarheid verhogen‘. 

Hoe kan ik gebruik maken van laaghangend SEO-fruit?

Om erachter te komen welke zoekwoorden voor jouw bedrijf laaghangend fruit zijn, maak je gebruik van Google Search Console. Doorloop de volgende stappen:

  1. Open de map Prestaties in Google Search Console
  2. Vink boven de grafiek jouw Gemiddelde positie aan
  3. Onder de grafiek verschijnt nu een lijst met zoekopdrachten. Bekijk vervolgens de rechterkolom, waarin jouw gemiddelde positie staat weergegeven
  4. Schrijf alle zoekopdrachten op waarin jij een gemiddelde positie hebt van 5 t/m 10
  5. Ga na met welke landingspagina jij deze positie bereikt
  6. Ga aan de slag met het optimaliseren van deze landingspagina
  7. Tip: bekijk de concurrenten die boven jouw positie zijn geëindigd en controleer wat zij beter doen dan jij.

Heb je moeite met het vinden van de zoekopdrachten waarop jij makkelijk kunt optimaliseren? Of heb je moeite met de optimalisatie van jouw landingspagina? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!


Kom in contact

Meer informatie over laaghangend SEO-fruit?

+31 6 13 72 72 79