(SEO-)teksten

Heb je een website? Dan heb je ook content (inhoud) nodig. Content heb je nodig om jouw website te vullen. Deze content bestaan uit afbeeldingen, video’s etc, maar ook uit tekst. Afbeeldingen en teksten zijn nodig om jouw website aantrekkelijk te maken. Daarnaast hebben teksten diverse functies. Goed geschreven teksten:

N

Dragen bij aan zoekmachine optimalisatie

N

Verhogen de autoriteit van jouw website

N

zijn doelgroepgericht geschreven


Zoekmachine optimalisatie

SEO (Search Engine Optimization) betekent dat je jouw website gaat optimaliseren voor de zoekmachine. Het liefste kom je met jouw website namelijk bovenaan in de eerste SERP (de eerste pagina van de zoekresultaten). Let wel: de organische zoekresultaten komen altijd onder de betaalde zoekresultaten te staan. 

Er zijn ontzettend veel items die invloed hebben op jouw positie in de organische zoekresultaten. Denk aan: laadsnelheid, backlinks, reacties op social media, de gemiddelde tijd van een bezoeker op jouw landingspagina, gebruik van afbeeldingen met juiste alt-tekst. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar bovenal de tekst op jouw landingspagina heeft invloed op deze positie. Vandaar dat het belangrijk is jouw teksten SEO-proof te schrijven. Belangrijk is om een zoekwoordenonderzoek uit te voeren, zodat je weet waar jouw klanten/potentiële bezoekers op zoeken. Op basis hiervan schrijven wij teksten. Je kunt denken aan teksten voor landingspagina’s of voor blogs.

Autoriteit

Goed geschreven teksten dragen bij aan de autoriteit van jouw website en aan de autoriteit van jouw bedrijf.

Autoriteit van jouw website

Via Mozbar of Ahrefs kun je zien hoe hoog de autoriteit van jouw website is. Vergelijk deze autoriteit met jouw concurrenten en je weet of je nu goed op weg bent. Kan jouw autoriteit wel wat beter? Ook daar helpen wij je bij.

Onder andere linkbuildingblogs dragen bij aan de autoriteit van jouw website. Hierbij schrijven wij een tekst. Deze leveren we aan bij bijvoorbeeld een nieuwsplatform. In de tekst staat een link naar een relevante landingspagina op jouw website. Deze link zorgt ervoor dat de autoriteit van jouw website verhoogt. Wij schrijven graag deze linkbuildingblogs voor jou!

Note: linkbuildingblogs zijn niet alleen belangrijk voor de autoriteit van jouw website, maar ook voor zoekmachine optimalisatie (SEO). 

Autoriteit van jouw bedrijf

Afhankelijk van jouw doelen is de autoriteit van jouw bedrijf misschien zelfs belangrijker. Website autoriteit is vooral belangrijk als je veel aan affiliate marketing doet. Blogs die wij schrijven voor op jouw eigen website (in tegenstelling tot linkbuildingblogs op externe websites) verhogen de autoriteit van jouw bedrijf. Hoe? Zo dus:

Eén van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini is autoriteit. Zorgen dat je gezien wordt als expert in jouw vakgebied is de sleutel tot overtuigen. Blogs zijn een perfect middel om te laten zien dat jij expert bent op jouw vakgebied. Daarnaast geldt ook nog het principe wederkerigheid. Als jij jouw website bezoekers waardevolle informatie geeft, worden ze bereidwilliger om jouw product/dienst bij jou af te nemen in plaats van bij de concurrent.


Doelgroepgericht

Uiteraard is het belangrijk dat jouw teksten geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine. Net zo belangrijk is dat de inhoud van deze teksten aansluiten naar waar je bezoeker op zoek is. De tekst moet dus relevant zijn voor jouw doelgroep. Items die bijdragen aan een doelgroepgerichte tekst zijn een juiste tone-of-voice en actuele inhoud.

Wat is een doelgroepgerichte tekst?

Doelgroepgericht klinkt als een logisch woord, maar is voor onszelf niet altijd logisch. Mensen zijn snel geneigd om te schrijven over de kennis die ze hebben. Vraag je liever af wat de bezoeker wil lezen en wat hij/zij aan jouw tekst heeft. Bepaal voor jezelf wie jouw doelgroep is en welke kennis zij wel/niet hebben. Baseer de informatie in jouw tekst op deze kennis en kies daarvoor een passende tone-of-voice. Vind je dat lastig? Wij schrijven teksten voor iedere doelgroep!

Aanbod

Wij helpen je graag met het schrijven (en indien wenselijk opmaken en publiceren) van:

Jij maakt daarin de keuze uit het aantal woorden waaruit de tekst moet bestaan. We schrijven teksten van minimaal 300 tot maximaal 1200 woorden. Vind je het lastig te bepalen welk aantal woorden het beste is? Dan geven wij je hierover advies.

Heb je geen idee welke zoekwoorden je aan kan leveren? Dan doen wij een zoekwoordenonderzoek voor je!

Tarief

Het tarief is afhankelijk van het aantal woorden en de werkzaamheden die ik uitvoer. Je kunt namelijk kiezen voor enkel een geschreven tekst. Maar ik kan je ook helpen bij de opmaak, de publicatie en het delen via socials. Voorafgaand aan de tekst bespreken we daarom een standaard tarief af. Wel hebben we alvast een indicatie beschreven voor het SEO-teksten tarief.

 

 


Kom in contact

Kan jij wel hulp gebruiken bij het schrijven van SEO teksten?

+31 6 13 72 72 79